Mijn eerste week.
Door: estherkat
Blijf op de hoogte en volg Esther
08 Augustus 2011 | Nieuw Zeeland, Tauranga
Woow er is echt al zo veel gebeurd in 1 week!
Vorige week zaterdag zijn we naar Mt. Maunganui geweest en zijn we er omheen gelopen. Zondags zijn we helemaal naar de top gelopen. Lekker zomers weer en een mooi uitzicht.
Maandag was dan mijn eerste schooldag. Ik was toch wel een beetje zenuwachtig.
’S ochtends op school leerde ik de andere uitwisselings studenten kennen. Totaal zijn het er 6. 2 uit Duitsland, 2 uit Brazilië en 1 uit Italië. Over een paar dagen komen dan nog 22 Japanners. Dat is best wel veel.
De hele ochtend hebben we van alles gedaan. We hebben onze vakken besproken en schooluniformen gepast. Jaaja schooluniformen………
En mijn schoolvakken zijn: wiskunde, aardrijkskunde, food technology, godsdienst, ESOL en natuurlijk muziek.
ESOL is een vak dat je moet volgens als je een exchange student bent. Je leert hier ander buitenlandse studenten kennen en leert er engels.
Ik heb mijn wiskunde na de tweede dag veranderd in drama. Omdat iedereen met wiskunde bezig is met examen voorbereidingen. Ik hoef geen examens te doen dus kies ik liever een ander vak. Alleen kon ik bij drama niet meer terecht omdat ze al bezig waren met een toneelstuk. :( Dus moest ik het meteen weer veranderen. Ik had niet zoveel keuze meer. Ik kon kiezen uit Frans, accounting en engels. Ik heb nog nooit Frans gehad dus dat leek me niet een verstandige keus en al helemaal niet omdat ik midden in het jaar begin en de rest dus allemaal niet mee gekregen heb. Het is toch wel onhandig dat ik zo midden in het jaar begin.
Uiteindelijk heb ik dan toch maar voor engels gekozen.
Muziek is heel wat anders dan dat ik had verwacht. De theorie is heel anders, ze praten hier alleen maar over akkoorden. Geen idee hoe dat allemaal in elkaar steekt. Ik ben er nu mee bezig om het te leren. Dus dat komt wel goed.
De schoolband op woensdag.
Ik verwachtte helemaal niks. Maar toen ik de partijen zag zag dat er toch wel erg makkelijk uit. Ik heb afgelopen woensdag meegespeeld en het was idd makkelijk maar een gezellige sfeer.
Na de schoolband heb ik met de muziek docent gepraat en hij heeft me aangeboden om me privé les te geven (onder schooltijd) en me jazz en improvisatie te leren. Ben heel benieuwd hoe dat gaat.
Na schooltijd vroeg een klasgenoot of ik in hun band wilde spelen. Leukleuk!
Op school kreeg ik een buddy aangewezen. Daar was ik toch wel blij om. Met mijn buddy kan ik het heel goed vinden. Ze heeft me de hele school laten zien. In de pauze zit ik dan bij haar vrienden en met hun kan ik het ook goed vinden. Ze praten soms wel over dingen waar ik helemaal niets van snap, dingen die gebeurd zijn voordat ik er was.
Maandag avond ben ik met Alice mee geweest naar hockey en daar waren allemaal weer mensen van mijn school. Dus dat was wel weer gezellig.
Dinsdag heb ik gekeken bij Lucy. Ze is echt super goed in turnen.
Donderdag heb ik met Alice meegedaan met trampoline. Heel veel spier trainingen gedaan. De volgende dag had ik dan ook spierpijn. Ondanks de spierpijn was het echt heel leuk!
Afgelopen weekend hebben we in het vakantie huisje doorgebracht.
1 minuut lopen naar het strand!
Het huisje is dicht bij een camping en op de camping hebben ze een bouching pilow. Daar hebben we de hele ochtend op geturnd. Heerlijk om weer eens beetje te turnen. Zaterdag ochtend kwamen de buren en die bleven ook bij ons slapen. Dat was echt heel gezellig. We hebben een paar wandelingen gemaakt en ’s avonds bij de warme openhaard gezeten.
Zondags werd mijn 10th day anniversary gevierd met een kleine speech van mijn host vader. Leuke verrassing.
Het voelt echt alsof ik hier al veel langer ben dan een week. Het voelt steeds meer vertrouwd.
Liefs,
08 Augustus 2011 - 12:26
Toeterix:
Hah die Ester.
Leuk positief verslaggie!
Accoorden?? das mooi daar kun jij heel veel plezier van hebben in de muziek straks..goed opletten dus, dan kun je bijvoorbeeld later zo uit je koppie een 2e stem ergens tegenaan spelen..
Alle muziek die wij normaal doen hangt van allerande accoorden in elkaar, en vooral in de Jazz kom je het veel tegen bij improvisaties.
Keep making friends Esther je weet nooit waar het goed voor is!
succes
Rein
08 Augustus 2011 - 13:05
Cornelia:
Hee, ik wist helemaal niet dat je een jaar naar NZ zou gaan, maar ik wens je heel veel plezier daar! (Zo te lezen komt dat wel goed) en ik hou je blog zeker weten bij. :)
xx -
08 Augustus 2011 - 16:22
Harmanda:
fijn dat je het zo naar je zin hebt!
Wat al veel gedaan zeg, zo gaat het jaar wel snel, nog 50 weken.....?
Emiek en Julia zijn op de boerderij, gelijk logeren natuurlijk, tja, moeten Mente en ik maar uit eten vervelend hoor....haha, dikke kus! -
09 Augustus 2011 - 14:50
De Beukema:
Lieve Es, fijn om goed nieuws van je te horen. we denken vaak aan je.Geniet er van Groetjes
e -
09 Augustus 2011 - 15:17
Jan Gisolf:
Net terug van vakantie jouw verslagen gelezen. Je bent lekker enthousiast: houwen zo! Ik herkende veel van jouw reis; een paar jaar geleden zijn wij een paar weken in Sydney geweest, waar mijn zoon toen studeerde. Ook mooi dat jouw muziekdocent je wil lesgeven in improvisatie. Nooit weg en improviseren is écht kicken! Ga lekker zo door. -
10 Augustus 2011 - 19:54
Karin:
We zijn net terug van vakantie en lezen je verslagen door. Fijn om te lezen dat de reis goed is verlopen en dat je eerste indrukken goed zijn. Je hoeft je niet te vervelen als ik het zo lees. Zie uit naar de eerste foto's, vooral die van jou in je schooluniform :)
Groetjes van ons allen.
12 Augustus 2011 - 09:05
Eleonora:
ik heb net je foto's bekeken. het ziet er allemaal vet mooi en gezellig uit! -
12 Augustus 2011 - 13:14
Melissa:
aaah, gelijk even alle verhaaaaltjes gelezen, nu ik terugben van vakantie! en GENIETTTTTT
missya -
12 Augustus 2011 - 18:26
Jacqueline:
Vanuit een warm Frankrijk toch maar eens de site van ons reislustige buurmeisje opgezocht. Jij vermaakt je wel, zo te lezen. Wat een reis alleen al! Heb je je bagage al teruggekregen?
Jij mag alweer lekker naar school, wij zwemmen nog in een aardig koud riviertje om daarna op te warmen in het zwembad. Maar ik denk dat je niet wilt ruilen. Super om te lezen hoe makkelijk je je eigenlijk staande houdt met al dat Engels om je heen. Geen accent krijgen als je terugkomt, hoor! Ik ben benieuwd hoe je eruit ziet in schooluniform...
Groetjes, de buurtjes -
13 Augustus 2011 - 06:38
Heee lieve Esther!
Wat super allemaal.
Volgens mij heb je het echt naar je zin en heb je echt geluk gehad met die familie!
Leuke/mooie foto's ook allemaal!
Zit je nu ook in die band? Misschien zit daar wel een leuke jongen bij! oeeeeeh.
Is het trouwens ook een grote school? En kun je een uniform-foto MET SCHOENEN erop zetten? Ik ben wel benieuwd!
Onze vakantie was echt super tof! Gister zijn we terug gekomen en ik ben poepie bruin, nou niet dus. Gewoon een beetje, laten we zeggen dat ik voor gebruind ben voor de volgende vakantie ;p
xoxoxo -
13 Augustus 2011 - 06:38
Heee lieve Esther!
Wat super allemaal.
Leuke/mooie foto's ook allemaal!
xoxoxo -
13 Augustus 2011 - 06:39
Marieke:
Ja ik klikte dubbel sorry -
13 Augustus 2011 - 06:39
Marieke:
Ja ik klikte dubbel sorry