Weekje Dunedin.
Door: estherkat
Blijf op de hoogte en volg Esther
20 Oktober 2011 | Nieuw Zeeland, Tauranga
Hoi,
Lieve vrienden, familie en stalkers sorry dat ik vorige week geen blog heb geschreven. Ik was namelijk een weekje weg naar Dunedin. Dat hele verhaal lees je wel in mijn blog.
Ik begin bij de week voor de vakantie ik doe het allemaal even snel want anders word het een mega verhaal en ik moet echt goed na denken wat ik twee weken geleden heb gedaan.
Dinsdag had ik weer met Reiko afgesproken om na schooltijd weer te oefenen voor muziek. We hebben uiteindelijk maar een uurtje geoefend maar het gaat echt al heel erg goed. 26 oct. Hebben we een etentje op school voor alle international students en hostfamilies. Alle exchange moeten dan koken en Reiko heeft gevraagd of we dan ons stukje mogen performen. Benieuwd hoe dat gaat. Dat hoor je waarschijnlijk wel in mijn volgende blog.
Woensdag had ik met muziek de muziek trip. We gingen met de schoolband, strijkers quartet en het mannen/vrouwen koor naar 3 scholen. Bij elke school gaven we een klein optreden. We moesten dan ook ons instrument laten zien. Hahaha en dat is het leuke van sop sax. want bijna kent het. Ik hoop dat ik wat mensen gemotiveerd heb om sop sax te spelen. Het was echt een leuke dag. (:
Hahahahaha en raad eens wie naast me in de bus kwam zitten? Mijn liefdevolle trompetiste. Ik denk dat ik een soort van aantrekkings kracht heb.
Donderdag heb ik na schooltijd heb ik mijn eerste duik in het zwembad genomen. Het water voelde niet zo heel koud meer aan en Alice stelde voor om een duik te nemen. Dat hebben we dan ook maar gedaan. Het water was niet echt super koud meer. Maar naar 20 min. zijn we er weer uitgegaan. :)
Vrijdag moest ik na school al mijn spullen pakken voor de vakantie. Ik had er echt al heel veel zin in. Ik had donderdags mijn tas al op mijn kamer gelegd en er ook al veel dingen al ingedaan. Vrijdags had ik alles helemaal klaar gemaakt en kreeg ik er al helemaal zin in. (:
Ik heb ook mijn schoolvakken voor volgend jaar al gekozen. Ik heb gekozen; art-design, art-photography, music and drama. Ik moet volgen; ESOL en religion.
Heb zin in volgend jaar!
Zaterdag ochtend ging mijn wekker om 3.30 AM lekker vroeg . En om 4 uur zaten we in de auto. Sharon heeft me helemaal naar Auckland gebracht. Echt zo lief!! Ze heeft dus zes uur in totaal gereden om alleen maar mij even af te zetten. Echt een super lief!
Mijn vlucht vertrok om 7 uur en ik kon vanuit het vliegtuig de zon op zien komen en het zag eruit alsof het een goede dag zou worden. Heerlijk begin van de dag!! Nadat ik geland was in Dunedin werd ik opgehaald door Marleen en haar hostmum. Toen we in de auto zaten begon het te regenen. Hahaha, welkom in Dunedin. ;) ‘s middags zijn Marleen en ik naar de stad (octagon) gelopen. Het was ongeveer 50 min. lopen. Het is echt heel erg anders in Dunedin. De omgeving ziet er heel erg anders uit. Het ligt veel meer tussen de bergen en lijkt gewoon heel anders. We hebben ergens gelunched en ze heeft me daarna het octagon laten zien en nog wat andere dingen op de terug weg naar huis. De heenweg liepen we alles naar beneden dus de terugweg moesten we alles omhoog lopen. (:
’s Avonds zijn we naar de bioscoop gegaan. Dat was echt gezellig. We hadden geen film voorkeur dus waren we maar op de tijd afgegaan wat ons het beste uitkwam. We waren dan al wel tien minuten te laat maar dat zou niet zo erg zijn want dan hadden we alleen maar het begin gemist. De deur waardoor we binnen kwamen was helemaal aan de voorkant. Iedeereen heeft ons dus naar binnen zien komen. Toen we eindelijk zaten had Marleen een hoekje van de zak m&m’s open gescheurd. Ik dacht dat daar nooit een hand in zou passen dus wou ik hem verder open maken. Alleen ging dat een beetje fout. Inplaats van de bovenkant open te maken scheurde de hele zak open en lag alles op mijn schoot. De vrouw die voor ons zat keek ons streng aan en toen hadden we een stille lach bui. De film (Norwegian wood) was niet echt bepaald een leuke film, was erg diepgaand en langdraderig.
De bus die we terug moesten nemen ging 30 min. eerder dan dat de film afgelopen was. Als we die bus niet zouden nemen moesten we nog een uur wachten totdat we naar huis konden. We hadden allebei geen moeite om eerder weg. Hahaha en dat ging ook al lekker subtiel. :) Met veel gekraak en geïrriteerde blikken van onze voorbuurvrouw had ik de m&m’s in mijn tas gekregen. En toen we buiten stonden hebben we nog even na gelachen. Het was een leuke avond. (:
Zondag wouden we een lange wandeling doen. We hadden ‘the Saddle leith track’ uitgekozen om te gaan lopen. Dat is ongeveer 10 min. rijden buiten Dunedin. We zijn uiteindelijk 8 uur in de bergen geweest. Het was zo mooi!! Ik zal even wat foto’s daarvan uploaden. (Op mijn fb staan er meer en ook over de hele week) De wandeling was echt heel erg mooi. We hebben denk ik 45 min. omhoog gelopen door een bos. Toen we uit het bos kwamen kwamen we op een soort van heide. Het uitzicht was toen al echt heel mooi en je kon alles goed zien. Het weer was ook echt lekker. Toen we tien minuten verder waren was er een mooi plekje waar we even wat konden drinken en wat foto’s maken. We hebben daar denk ik een uur gezeten en echt heel veel foto’s gemaakt. :)
Het is een gebied met allemaal wandel tracks. Die je ook kunt combineren. Wij hebben er een paar gecombineerd en uiteindelijk zijn we 8 uur onderweg geweest waarvan we denk ik 6 uur gelopen hebben.
Aan het einde hadden we de verkeerde weg terug genomen. Gelukkig kwamen we een schaap boer tegen aan wie we de weg konden vragen. Hij legde ons uit hoe we terug moesten lopen en toen bood hij ons een lift aan. Hij heeft ons toen terug gebracht naar de start.
’S Avonds zijn we naar een Amelie (duitse exchange) en haar hostbroer Kieran gegaan om daar een spel te doen. Mijn hostfamilie doet niet echt vaak spelletjes en bij Marleen ook niet echt. Dus had Marleen gevraagd of Amelie en Kieran kolonisten van catan wilde spelen. Dat hebben we ’s avonds gespeeld en daarna nog wat andere spelletjes. Dat was echt heel erg gezellig en leuk. We hebben uitendelijk doorgespeeld tot 3 uur de tijd ging echt zo snel. Daarna zijn we naar huis gegaan om onze slaapspullen te halen en zijn we weer terug gegaan om daar te blijven slapen.
De volgende ochtend hebben we met zijn allen pannenkoeken gebakken voor ontbijt. Dat was ook echt heel erg gezellig. Echt leuk dat het allemaal zomaar kon. Ik bedoel ze kende mij echt nog maar net een halve dag.
Na de pannenkoeken zijn we naar huis gegaan. Marleen is net begonnen met alt sax. dus had ik mijn sax mee genomen. We hebben ’s middags sax gespeeld en daarna hebben we onze saxen mee genomen naar Amelie en Kieran. Ze hadden ons uitgenodigd om daar avond eten te eten. En we hadden als toetje appeltaart gemaakt. Yumyum. Na het eten hebben we daar nog wat gesaxt en spelletjes gedaan.
’s Avonds hebben we gewoon thuis geslapen. In bed nog een film gekeken. Nouja een halve dan want we waren allebei echt heel erg moe dus waren we halverwege in slaap gevallen.
Dinsdag zijn we met de Taieri trein een stukje door de bergen geweest. Dat is een trein die door de bergen gaat voor 2 uur. Je kunt daar in de bergen alleen komen met een trein. Dus er was ook echt alleen maar natuur. Heel erg mooi en leuk weer.
We hadden ’s ochtends de bus naar de stad gemist. Toen moesten alles fietsen. En dat is echt super leuk! Als je alles naar benden gaat gaat het echt heel snel. Alleen daarna moesten we ook alles weer omhoog. Pfff en dat was toch best wel zwaar. ’S Middags hebben we weer sax gespeeld. ’S Avonds na het eten hebben we gangsteren (leuk kaartspel van Marleen geleerd) met Carmen en Desiree (hostzusjes van Marleen) gespeeld. Dat was ook erg leuk.
Woensdag zijn we naar het strand geweest. Daar hebben we wat rondgelopen en nog even op het strand gezeten. Toen we terug wouden lopen naar de bus hebben we dat op zijn kiwi’s gedaan. Op blote voeten. Dat is echt heerlijk! En het is hier ook heel normaal om op blote voeten te lopen.
Daarna hebben we denk ik nog weer even gesaxt .
Donderdag hebben we lekker uitgeslapen en daarna bedacht wat we zouden doen. Nadat we ons ontbijt hadden gehad (pannenkoeken) hebben we ons aangekleed en zijn we naar een wandeling met een waterval geweest. We hadden de eerste twee bussen gemist en uiteindelijk de derde gehaald. Het was ongeveer 30 min. lopen van het bushokje. We hebben zo’n beetje de hele tijd van die liedjes gezongen die je normaal bij een kampvuur zingt. Ik kende er nog een paar van scouting. :) We hebben echt heel vaak het nummer cowboy billy boem gezongen. Klinkt ontzettend kinderachtig maar het was eigenlijk best wel leuk. (:
’S avonds waren we uitgenodigd om bij Laura (Duitse exchange) te gaan koken/slapen met; Laura, Katharina, Lisa en Amelie(allemaal Duits). Nadat we bedacht hadden wat we wouden maken waren we naar de supermarkt gegaan om alle ingrediënten te halen. Als voorgerecht hadden we bruchette, als hoofdgerecht pasta en als dessert; appeltaart. (: Daarna zijn we daar nog blijven slapen. Leukleuk!
Nadat we daar rustig ontbeten hadden (pannenkoeken) zijn we naar huis gegaan om ons even op te frissen en de bus naar de Cadbury Factory te nemen. De Cadbury Factory is een chocolade fabriek. Het was allemaal best wel interessant. Nadat we de rondleiding gehad hadden zijn we nog even de stad ingegaan om nog wat cadeautjes te kopen. We hadden voor de hostmum van Marleen body lotion en douche gel gekocht als bedankje dat ik daar de hele week mocht blijven. Ik had voor Alice een cadeautje gekocht en Marleen had een cadeautje voor Carmen gekocht. Het was de laatste avond dat ik daar zou eten, en we hadden nog beloofd om een appeltaart te maken, dus hebben nog een appeltaart gemaakt. Hahaha appeltaart. :) ’S avonds hebben we ook het cadeautje aan Simone gegeven en ze was er heel erg blij mee.
Na het eten hebben we met Carmen en Desiree pictionary gespeeld. Dat was echt heel erg leuk. Dat is best wel een goed spel om weer nieuwe dingen te leren. Het was weer erg gezellig!
Zaterdag ochtend zijn we met de bus naar Peninsula gegaan. Daar hebben we een wandeling gedaan naar het enige kasteel van NZ. Het was niet echt een kasteel het leek meer op een groot huis. We hebben daar in een cafeetje wat gedronken en onze boterhammen gegeten. Lekker Nederlands ;)
De wandeling erheen en terug was wel heel erg mooi. We hebben onderweg nog wat vakantie liedjes gezongen en wat denk spelletjes gedaan.
Toen we weer terug waren in Peninsula duurde het nog 2 uur voordat de bus zou komen. We hadden voor de grap bedacht om te liften. Eerst wisten we niet echt hoe we dat moesten doen dus staken we gewoon maar onze duimen op. De eerste auto reed gewoon voorbij maar gebaarde wel dat ze vol zaten. De tweede auto stopte al. Maak je maar geen zorgen want we hadden al afgesproken om niet in een auto te stappen waar alleen een man of mannen in zaten en als het er niet betrouwbaar uitzag. Wij stapten in bij een ouder stel ronde de 55. Ze vertelden ons dat het een soort van regel was om mensen mee te laten liften naar Dunedin. Het was erg gezellig in de auto. En het was leuk om te liften. Ha leuke ervaring. :) ’S middags hebben we lang sax gespeeld. De hele buurt heeft de hele week kunnen mee genieten. (:
’s avonds zijn we uiteten gegaan omdat het alweer mijn laatste avond was. Het ging allemaal zo snel!
Zondag hadden Marleen en haar hostmum mij weer naar het vliegtuig gebracht.
De terugweg was eigenlijk best spannend. Ik moest overstappen in Auckland. Sharon had het me al wel uitgelegd hoe het allemaal werkte alleen was het toch nog wel eng. Uiteindelijk was het echt heel erg makkelijk en kon ik me niet voorstellen dat ik daar nou zenuwachtig voor was. Het was eigenlijk ook wel leuk om het zelf even uit te zoeken. :)
In Tauranga werd ik opgewacht door Alice, Lucy, Sharon en Oma. Dat was echt leuk. Het was Alice haar verjaardag dus ze waren speciaal naar het vliegveld gekomen om mij op te halen. Toen we terug reden zijn we even gestopt bij het strand. Daar konden we het vracht schip met alle containers en olie zien. Voor mensen die het nog niet weten, er is een groot vracht schip tegen een cliff aan gevaren, staat op het punt in tweeën te breken en lekt nu olie. Toen ik in Dunedin was was het hele strand zwart in Tauranga. Als het op tv komt dan weet je ongeveer een beetje waar ik woon. Het is tien minuten rijden met de auto van mijn huis naar het strand.
Nadat ik opgehaald werd hebben we ergens gelunched en zijn we naar huis gereden. Daar heb ik Alice haar cadeau gegeven. Ze vond het echt heel erg leuk. Gelukkig maar!
Thuis heb ik wat relaxed en heb ik gelijk weer mijn spullen gepakt voor de volgende dag. We zijn van maandag op woensdag naar de bach gegaan op Waihi beach. We hebben daar wat gefietst, getennist en weer op een soort van groot springkussen gezeten. Het is daar echt heerlijk! Het is zo dicht bij de zee. Woensdag hebben we rond gereden in Coromandel en dat is echt een mooi natuur gebied met mooie stranden en rotsen.
Gister zijn we terug gekomen van het vakantiehuisje en heb ik alles een beetje schoongemaakt, wat brieven geschreven, dingen uitgezocht en ben ik bezig geweest met mijn blog. Een erg nuttige en saaie dag. Goed om even niet zoveel te doen.
Vandaag ben ik naar de bank gegaan en heb ik wat dingen uitgezocht. Weer wat kaartjes gestuurd en aan het einde van de middag komt Diane.
Oh trouwens het is misschien ook wel leuk om het blog van Marleen te lezen omdat die dingen weer anders verteld en misschien dat ik wel dingen vergeten ben. marleentensen.waarbenjij.nu
Oh en voor veel foto's kun je het beste even op mijn facebook kijken want daar kan ik zoveel plaatsen als ik wil en op waarbenjij.nu alleen maar 150. Ik zal de leukste wel even uitzoeken en die op deze site zetten.
Liefs, Esther
20 Oktober 2011 - 19:28
Harmanda:
je komt nogal eens te laat hè...hahaha
Fijn dat je zoveel meemaakt in je geboorteland. Big hug van ons allen. -
21 Oktober 2011 - 10:15
De Beukemaat:
Esther, wat heb jij het druk met leuke dingen Heb je nog tijd voor school. Nu 2.5 maand vac. Veel liefs. -
21 Oktober 2011 - 15:58
Emmie:
Geweldig wat een ervaringen,ik vind het knap van je,mooie foto`s trouwens
28 Oktober 2011 - 18:27
Julia Dekkerr:
wat een verhaal haha, maar echt helemaal geweldig(a)
haha weetje ik heb je een kaartje gestuurd, alleen ik weet niet als ik dat adres goed heb ingevuld haha ik hoop het maar nou tot het volgende verhaal:)
Liefsss<3