week numero 2 and 3.

Door: estherkat

Blijf op de hoogte en volg Esther

21 Augustus 2011 | Nieuw Zeeland, Tauranga

Hoi,

Where to start?

Mijn tweede en derde schoolweek waren leuk. Voordat ik alles ga vertellen leg ik eerst even uit hoe mijn school werkt. Dan kun je het ook een beetje volgen. :)
Ze hebben elke dag 5 perioden. (5 school uren)
We beginnen met tutor klas. Dat is het begin van de dag. Dat duurt ongeveer 20 min. je zit dan in een klas met allemaal verschillende leeftijden maar van hetzelfde huis (dat leg ik nog uit). Alle belangrijke mededelingen worden er dan verteld. Één keer in de week hebben we assembly inplaats van tutor klas. Dan komt iedereen naar de gymzaal toe en worden alle belangrijke dingen verteld. O.a. wat er gebeurd is die week, of er prijzen zijn gewonnen met competities en of er wat speciaals is de volgende week. Best wel handig want dan blijf je op de hoogte van alles rondom school.

Daarna hebben we twee perioden (1 period is 60 min.) voor de eerste pauze. Na de pauze hebben we weer twee perioden. En als laatst hebben we na de grote pauze een period. Het vliegt allemaal voorbij. We zijn dan vrij om 15.15
Na schooltijd kun je allemaal sporten doen.
Ik heb gevraagd of ik kan starten met volleybal en mountainbike. Dat lijken me best wel leuke sporten. Nu kan ik het mooi even uitproberen. Met mountainbiken kan ik dan wat meer van de omgeving zien en ook wat fietsen. Mountainbiken ga ik samen met een andere exchange studente uit Brasil doen. Leukleuk!

Uitleg over de huizen wat ik eerder vertelde. Iedereen van de school is ingedeeld in 4 huizen. Ik zit in Cluny house. Als er dan sport wedstrijdrijden zijn of andere dingen dan moet je het opnemen tegen de andere huizen. Ons huis staat nu op plaats nummer 3 (van de 4) daar ga ik even verandering in brengen. :D

Vorige week was het ‘second languages’ week. Dat was grappig. Alle mensen die een tweede taal spraken moesten met assembly speciaal naar voren komen en achter hun vlag gaan staan en zeggen hoe ze heten en waar ze vandaan kwamen. Dat moest je dan eerst in het engels zeggen en daarna in je eigen taal.
Er was die dag ook international food day. Elk school year had zijn eigen thema. Er was Frans, German, Japans, Mexico’s en nog veel meer soorten voedsel. Iedereen heeft dan geld mee om wat te kopen als lunch.

Ik heb toen ook een andere jongen ontmoet die ook NL sprak. Alleen kwam hij uit Dordrecht en had een Engels en ook nog eens een Dordrechts accent. (hoe kan je dat nou verstaan??) We probeerde om een normaal Nederlands gesprek te voeren. Alleen lukte me dat niet. Ik probeerde om gewoon Nederlands terug te praten maar dat wou niet. Er floepte steeds Engelse woorden tussendoor. Best wel irritant.
Hij stelde voor om met assembly klompen voor me mee te nemen. Aah dat zou echt super leuk zijn geweest. Alleen de volgende de dag met assembly vertelde hij dat hij ze niet in mijn maat had. Dat was wel jammer. Zou echt leuk zijn geweest als ik originele klompen aan had gehad. Uiteindelijk had hij een oranje sjaal en een knal oranje hoed voor me meegenomen. Daar was ik hem zeer dankbaar voor. Nu weet iedereen dat ik die ene van Holland ben. :D

Die dinsdag mochten we ook onze eigen kleren aan inplaats van een schooluniform. Heerlijk om gewoon naar school te gaan in je eigen kleding. Ik ben nu trouwns wel van mening veranderd over het schooluniform. Ik ben nu een voorstander :)

Vorig weekend (12-08-11) zijn we naar Rotorua geweest. Daar zijn we het hele weekend gebleven. We zijn zaterdag eerst naar Lucy’s wedstrijd geweest en daarna ’s avonds naar een motel. Lucy is trouwns eerste geworden. Ik ben toch wel een beetje trots :) Zondags zijn we naar een museum geweest. En even snel langs een ‘hot water pool’.
Rotorua stinkt. Het ruikt naar rotte eieren. Op school hebben ze soms wel eens van die stinkbommen. Het ruikt precies zo.

We hadden een brunch bij vrienden van mijn host parents. Die hebben echt een super mooi huis. Met een groot raam en glazen schuifdeuren die uitkijken op een groot meer. Mijn host family vertelde dat ze in de zomer daar vaak gaan water biscuiting. Cool!! Voor degene wie niet weet wat dat is. Dat is met een grote rubberen band achter een boot aan. :)

Deze week was erg leuk. Ik merk op school dat het steeds beter gaat. Ook met mijn engels. Nu ik hier 3 weken ben ken ik iedereen wat beter. Op school vind ik het nog steeds leuk. Iedereen is echt heel aardig en we hebben voor volgend weekend wat afgesproken om wat met zijn allen te doen. In de pauze zit steeds bij dezelfde mensen. Ik kan het nog steeds goed met ze vinden we lachen veel en ik denk dat ik er wel een paar goede vrienden aan over houd.

Ik merk dat als ik nu Nederlands wil praten dat ik toch moet nadenken. En dat mijn zinsbouw niet helemaal meer klopt. Schrijven gaat wat makkelijker.

Ik heb ook al wat rond gevraagd voor orkesten. Ik mis het eigenlijk toch wel om in een orkest te spelen. Ze hebben hier alleen geen orkesten met sop. saxen. Ze hebben wel symfonie en philharmonische orkesten waar ik het zou kunnen proberen met dwarsfluit. Alleen moet je daar auditie voor doen en dat is behoorlijk pittig. Ik kan het natuurlijk altijd proberen. :) Zou wel gaaf zijn.

Op school gaan mijn muziek lessen heel goed. Ik heb nu twee lessen gehad en elke keer na mijn les werd er een andere muziek docent gehaald die even moest horen hoe het klonk. De muziekdocent heeft gevraagd of ik aan het einde van dit of volgend term mee wil spelen met alle mensen van year 13. Aaaah super cool! Ik ben dan de enige van year 11 die daaraan meedoet. Je moet dan een stuk improviseren en ik dacht ook wat met elkaar spelen maar dat weet ik niet helemaal zeker. Ik laat het allemaal gewoon maar gebeuren. Ik zie het wel.
Volgende week heb ik muziekles met een personal drummer erbij. Spannend!
Ik snap het nu allemaal met muziek. Ik moet het alleen nog uit mijn hoofd leren.

Dit weekend hebben we gevist. En raad eens. Ik heb een vis gevangen!! Het was echt heel mooi weer. Strak blauwe lucht met zon. En daar zaten we dan op zee.

’S Avonds hebben we de vis opgegeten. Was lekker. :) En een film gehaald die we ’s avonds gegeten hebben.

Vandaag was het alweer zo’n mooie dag.
Ik ben met Alice naar de stad geweest. En ze heeft me alles laten zien.

Mijn host vader is vandaag weer wezen vissen dus dat word vanavond fish and chips :)
Als ik terug kom dan weet ik alles over vis.

Vorige week heeft het ook even gesneeuwd. Het was niet echt sneeuw. Het leek meer op motregen. Maar ze noemde het gewoon sneeuw. Iedereen was helemaal verbaasd dat het aan het sneeuwen was. Ik kon er wel om lachen. Ik hoorde dat het ook op het nieuws in Nederland was. Het was dus best wel bijzonder.

Voor zover geniet ik nog steeds van alles. Ik ben nog niet ‘home sick’.
Ook al is alles is zo anders dan in Nederland. In the positive way.

Met mijn gastgezin kan ik het nog steeds goed vinden. Het voelt allemaal heel vertrouwd en normaal.

Allemaal bedankt voor de kaartjes! Het is echt leuk om post te ontvangen.

Liefs,
Esther

• 21 Augustus 2011 - 05:26

Marleen Tensen:

Yay, volleyball! :)
    En ehm, 's avonds film gegeten? Hoe smaakte het? Gekke NZers ook! ;)

• 21 Augustus 2011 - 06:33

Jan Gisolf:

Mooi verhaal, Es! Volgens mij leer je in NZ in 2 weken meer dan in NL in 2 maanden. En leuk dat je gaat mtb-en; is een gave sport! Ga lekker door zo en BE HAPPY.

• 21 Augustus 2011 - 11:18

Buurvrouw Harmke :

Hoi Esther

Jouw vader was gisteren zo enthousiast aan het vertellen over jou dat ik meteen even jouw blog heb opgezocht om jouw verhalen te lezen!
    Wat goed van jou om helemaa

• 21 Augustus 2011 - 11:22

Harmke:

Wat dom, druk op de verkeerde toets van mijn Ipad! Dus vervolg
    Naar het andere eind van de wereld te reizen en bij een ander gezin te gaan wonen. Ik wens je heel veel succes het komende jaar en ik denk dat je met een schat aan ervaringen terugkomt. Ik blijf je volgen! Groetjes vanuit de Dravik.

• 21 Augustus 2011 - 12:52

Liesbeth:

Hej Esther!

Wat super leuk om zulke goede verhalen te lezen! Ik ben blij voor je dat het zo goed bevalt daar in het verre nieuw zeeland!

Heel veel plezier en ik blijf je volgen! ;)

X

• 21 Augustus 2011 - 13:44

Emiek:

Goedzoo!! Volleybal is heel leuk!! Wat voor film had je dan gegeten? XD hihi
    :D

xxxx'

• 21 Augustus 2011 - 17:58

Harmanda:

zo, nu zijn weer we helemaal op de hoogte, leuk man om te mountainbiken, lijkt me geweldig en idd dan zie je nog eens wat, gaat in elk geval wat sneller dan dat joggen....
    Ga lekker muziek maken en blaas er flink op los!
    Dikke kus van ons allemaal! bye bye

• 23 Augustus 2011 - 10:32

Emmie:

Wat geweldig om al je belevenissen te volgen, fijn dat het zo goed met je gaat, `straks`wil helemaal niet meer terug.
    Vanmorgen bij Emiek geweest, ze is 13 geworden.
    Iedereen leeft reuze mee, is benieuwd naar jou.
    Liefs en een hele lange knuffel

• 24 Augustus 2011 - 15:31

Julia Dekker:

wat leuk om dit allemaal te lezen, dat je het zo naar je zin hebt, en wat grappig dat nu al je nederlands zo slecht word hahaa, ik kan het me haast niet voorstellen, als we engelse les hadden klonk het bijna nergens na van ons beide.. ow en dat engelse examen hahaha dat was echt erg.. jij helemaal aan mij geirriteerd denk ik, omdat ik er weer eens niks van snapte, maar ik wens je daar nog heel veel plezier en ik spreek je gauw weer, trouwens super mooie foto's vooral die met die vis hihi
    Liefss!

• 25 Augustus 2011 - 20:09

Wouter:

Super cool en leuk allemaal

Groetjes Wouter

• 26 Augustus 2011 - 06:41

Janneke Aussems:

Hoi Esther, leuk dat je ook in Tauranga zit. Ik zit samen met mijn vriendin ook in Tauranga! Wij zijn hier echter om onze eindstage te lopen. Als je een keer Nederlands wilt praten moet je het maar laten weten;).
    Groetjes Janneke en Ciska

• 28 Augustus 2011 - 10:06

Janneke Aussems:

Hoi Esther, wij zitten in 5the Avenue, redelijk dicht bij het centrum. Haha zover heb ik dat nog niet met Engels, al begin ik wel steeds meer in het Engels te denken. Mijn mailadres is jannekeaussems@hotmail.com. Waar ben je precies gaan vissen?
    Groetjes Janneke