Week 5.

Door: estherkat

Blijf op de hoogte en volg Esther

05 September 2011 | Nieuw Zeeland, Tauranga

Hoi!

Mijn schoolweek was zoals gewoonlijk weer leuk.
Vooral met hospitality. Ik hoef geen examens te doen en nu heeft mijn leraar een ander plan bedacht. Best wel grappig, want nu moeten alle exchange students iets gaan koken en dat moeten we dan ook demonstreren aan de hele klas. De hele klas gaat dat dan koken. Dat is niet het enige want de leraar gaat mijn demonstratie ook nog filmen. De film word dan aan mijn host ouders gegeven. Dat is dus best wel cool! Ik ga alles dus goed voorbereiden want ik ga Nederland vertegenwoordigen.
Als iemand nog tips heeft voor een leuk typisch Nederlands gerecht, laat het me dan even weten. :)

Deze week heb ik niet echt iets bijzonders gedaan. Cycling was afgezegd vanwege een andere sport activiteit. Trampoline ging beter. Ik had nu geen spierpijn meer. Yeaah! Ik ben nog steeds op zoek naar een andere sport. Alleen is dit term nu bijna afgelopen en dan starten de zomer sporten. Dus ik moet nog even wachten.

Dit weekend was ook weer super leuk.
Vrijdagavond was gewoon lekker relaxt en hebben we tv gekeken.

Zaterdag heb ik pannenkoeken gemaakt voor lunch. En ben ik met Alice, Lucy, James and the oma van James.( Hahaha ja je leest het goed. De oma van James. Ze is dus best wel oud maar ze is echt heel fit.) Zijn we naar de film geweest. En wat voor een film. Harry Potter! My first Harry Potter movie. Goed om met het laatste deel te beginnen. :) Het was niet mijn keuze maar het was best wel een leuke film.
Na de film heb ik met Lucy en Renee (buurmeisje) gehockeyd . En veel gelachen.
’S avonds ben ik met Alice (van school) en haar familie naar een netball game geweest. Dat was echt super leuk. Het was een wedstrijd tussen Bay of plenty en Canterbury. Jammer genoeg hebben we veloren. Ze waren beide echt heel goed. Het ging allemaal heel snel.
Na de netball game hebben we nog een film gekeken. Was echt een gezellige avond.

Oh, de avond was nog niet afgelopen, want toen ik thuis kwam stonden mijn ouders op mij te wachten met skype. Dus heb ik voordat ik naar bed ging nog even geskypt met mijn ouders.

Zondag was het vaderdag.
We waren gister na de film naar de supermarkt gegaan. En hebben ingredienten voor de apple taart, wat lekkers voor het ontbijt en een grote chocolade reep gehaald. We hadden dus een goed ontbijt gemaakt. :) S’ middags heb ik een appeltaart gemaakt voor dessert. Iedereen vond het lekker. Haha oma heeft zelfs het laatste stukje gereserveerd voor morgen.
Ik had ook als verrassing stroopwafels gekocht. Ze hebben hier een kleine internationale afdeling in de supermarkt waar ze ook stroopwafels hebben. Die had ik dus meegenomen. Die waren gelijk alweer op :O
Zondag hadden we ook nog meringues gemaakt. Veel gebakken dus dit weekend. In de tussentijd heb ik lekker in de zon gelegen, dingen afgerond en wat rondgehangen. Het voelde gewoon als een zomerdag. Het voelde als 20 graden. En mag ik jullie er dan even aan herinneren dat het hier net lente is. Het is dus lente met een blauwe lucht en heerlijk weer. Het heeft hier nu 3 keer geregend. En de rest van de dagen is het ’s ochtends een beetje fris en ’s middags is het gewoon warm en dan schijnt de zon. Ik zit hier wel in het goede deel van New-Zealand volgens mij. :)
Heerlijk!

Morgen heb ik een dinner met de andere exchange students van mijn organisatie die ook in deze plaats zitten. Ben benieuwd hoe het met hun gaat.

Op school gaat het met muziek ook goed. Iedereen is nu bezig met solo performance voor hun examens. Dat hoef ik niet te doen en een exchange uit Japan ook niet. Toen we aan het praten waren vertelde ze dat ze piano speelde. Gelijk een solo stuk uitgezocht voor piano en sax. Vandaag gaan we het uitproberen. Heb er zin in. :)

Met mijn engels gaat het steeds beter. Ik denk in het engels en soms als ik Nederlands praat vertaal ik Engels naar Nederlands. Ik kan het allemaal goed volgen op school en gesprekken om me heen.
Ik ben nu Alice and Lucy Nederlands aan het leren. Ik heb een briefje op de Wc en op de spiegel geplakt met een Nederlandse zin erop. Elke twee dagen doe ik er dan een nieuw briefje op. Ze zeggen het echt met een heel erg accent. Dat is best wel grappig om te horen.

Liefs,
Esther

Ps. Over die berg ik las het op nu.nl Ik weet niet of het er nu nog op staat maar ik las dat het een idee was. Ik weet niet of ze het gaan uitvoeren.

• 04 September 2011 - 20:22

Harmanda:

hoi Esther,
    Lente bij jou, herfst bij ons, dus wat dacht je van snert maken, erg Nederlands volgens mij. Je doet een hoop leuke dingen daar hè. Dikke mazzelaar! Vandaag waren wij bij Roel, verjaardagsfeest...en Anjo en je broers waren in Doetichem, ook een feest, dat gaat allemaal gewoon door. Morgen moeten wij weer naar school, yeah the summer is over...
    hé grote nicht maak een hoop muziek, leer veel engels, en heb veel plezier. Dikke kus van ons allemaal. Doeg!!

• 04 September 2011 - 21:27

Fiona:

heey esther!

Het klint leuk daar allemaal! Lijkt me wel vet als ik het allemaal zo hoor/lees!
    Hier is het echt heel slecht weer, het was geen zomervakantie maar herfstvakantie! Nou veel plezier daar nog!

groetjes Fiona

• 05 September 2011 - 06:31

Jan Gisolf:

Hmmmm je bent al lekker ingeburgerd in NZ. Good for you! ´t Lijkt daar de om gekeerde wereld wel: hier begint het voorzichtig herfst te worden (vroeg dit keer). En scholen beginnen weer en morgen de reps van Wilhelmina. Maar sax & piano is ook spannend. Wat voor stuk is het? Klassiek? Swing?´Sax in NZ´? O ja, wél gaan cyclen hoor. Is heel leuk om te doen!

JanG

• 05 September 2011 - 09:26

Ernst Groenenberg:

Hallo Esther,

Wat leuk dat het zo goed met je gaat daar. Dit pakken ze je niet meer af moet je maar denken. Welk stuk ga je spelen op je saxofoon met piano? Hier in Nederland gaat ook alles weer beginnen dus het is voorbij met de pret, er moet weer gewerkt worden!! Geniet er lekker van en ik wacht met plezier je volgende nieuwsbrief af.
    Groetjes.

• 05 September 2011 - 14:04

Julia:

hee esther:) klinkt echt super leuk daar allemaal! wat gaat de tijd tog snel al weer 5 weken gelede dat je weg ging:O heb meer het idee dat het 2 of 3 weken is geleden, maar goed, ik blijf je volgen haha heb ik tog nog iets nuttigs te doen haha, ik moet donderdag beginnen met school:|
    heb helemaal geen zin haha,
    maar wat leuk dat je ze nu nederlands aan het leren bent! lukt het ze al een beetje ondanks het rare accent? ahah have fun nog Liefss<3

• 05 September 2011 - 14:07

Julia:

owja ik zeg typisch hollands: boerenkool met rookworst hahaha, alleen dat is smerig maar succes met het eten maken daar xxx

• 05 September 2011 - 19:52

Lieke:

Estherr!(L)
    het klinkt echt zo superleuk allemaal! en over iets typisch nederlands: stamppot! ahaha, iets van boerenkool met rookworst! dat vind ik echt nederlands (A)
    maar verder echt nog heel veel plezier, ik lees dat je het zoo leuk hebt! oke dat zei ik net ook al, maar ik vind het gewoon leuk dat je het zo leuk hebt ;D
    hele dikke knuffel!