Zuider eiland en meer.

Door: estherkat

Blijf op de hoogte en volg Esther

30 April 2012 | Nieuw Zeeland, Tauranga

Hoi!

Ruben gefeliciteerd met je verjaardag!

Alweer een tijdje geleden.
Ik heb het best wel druk met allemaal activiteiten en school.
School gaat ontzettend goed. Ik had een excellence voor photography. Daar was ik echt super blij mee. In de tijd tussen mijn laatste verslag en nu zijn we een paar keer naar het vakantie huisje geweest in Waihi beach. Het is altijd echt super leuk om daar te zijn. Er is geen tv en internet verbinding dus moeten we ons wel vermaken met elkaar en met dingen om ons heen. Ik vind dat echt zoo relaxed. Normaal is iedereen druk bezig met van alles maar als we dan in het vakantie huisje zijn is het allemaal relaxed en gezellig. We hebben daar dus een paar weekenden door gebracht. Lucy heeft me een salto achteruit met halve schroef geleerd :)

Ik ben met een paar vrienden naar een tweede hands ball dress sale geweest en daar heb ik mijn jurk gekocht!! :)
Ben er echt super blij mee en hij past echt precies.
Het is een lange strapless roze jurk van satijn. Ik weet nog niet wat ik met mijn haar ga doen. Ideetjes??

Vorig term moesten we jammer genoeg afscheid nemen van onze muziek leraar. We hadden een week voordat de vakantie begon weer een jamnight met de muziek klas en dat was echt super leuk. Was echt vet grappig. Iedereen moest een spelletje verzinnen dat we konden doen. Ik had het sokken spel gedaan. We deden dat soms met scouting en dat was altijd lachen. Je moet dan op de grond zitten met je rug tegen elkaar en dan bij het start sein moet je proberen om een van de sokken van je tegen speler te krijgen. Iedereen had trouwens wel schone sokken. :)
Raad eens wie kampioen sokken worstelen is????
We hadden nog het flessen spel gedaan en andere knullige spelletjes. Maar wel echt super grappig.
Verder hadden we nog een muziek quiz, muziek gespeeld en geïmproviseerd :) Ik ben echt nog niet goed in maar ging best wel goed.

En de vrijdag voor de vakantie moesten we afscheid nemen. Dat was best wel jammer.
Nu hebben we een nieuwe muziek lerares en zij is echt ontzettend goed.
Dit term zijn er solo performances en group performances. Ook al doe ik de examens niet ik ga wel de performances doen. Voor de solo performance moet je twee verschillende stukken uitkiezen en voor de groep performance moet je één stuk doen. Ik ga voor mijn solo optreden een klassiek concert stuk doen en een jazz nummer met improvisatie. Dan moet ik wel en kan ik eraan werken. :)
Hoop dat het lukt. Ik ga beide met piano begeleiding doen.
Ik doe de groep optreden samen doen met een Brooke (vocalist) en Aimee (pianist) Ik ga dan sax of dwarsfluit doen, we gaan dan turning tables van Adele doen.
Verder gaat het ook goed met de andere vakken op school. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin.

De vakantie!!

We hadden twee weken vakantie. Ik ben het eerste weekend met Ji hee naar de stad geweest omdat het jazz festival begonnen was. Er waren allemaal podiums opgezet in de stad en aan de cafe kant. Daar hebben we rond gelopen.
Er waren echt goede jazz bands en sopraan saxen :)

De eerste maandag van de vakantie zijn we vroeg op weg gegaan naar het vliegveld. We vlogen naar Queenstown. Toen we aankwamen hebben we rondgelopen in de stad en ’s avonds gingen we inchecken. We hadden echt een super relaxt appartement met uitzicht op het meer.
De eerste dag hadden we de shot over jet gedaan en waren we naar Arrowtown gereden om daar rond te kijken en een wandeling te doen.
De tweede dag waren we helemaal naar het topje van Lake Wakatipu gereden, het kleine plaatsje Glenorchy. Het is echt super klein en er wonen ongeveer 200 mensen. Ö
Daar hebben we twee wandelingen gedaan.
De derde dag in Queenstown hebben we uitgecheckt en zijn we naar Te Anau gereden.

Daar bleven we voor drie nachten. We hebben daar een drie uur wandeling gedaan. Hahah mijn gastgezin doet echt speed walking. Als je normaal loopt zou je er dus drie uur over doen maar wij deden er 1.5 uur over!
We hebben daarna rondgekeken in Te Anau en ingecheckt. De volgende dag zijn we naar het grote powerstation geweest. Eerst ga je met de boot naar de andere kant van het meer en dan ga je met een bus naar het powerstation onder de grond en later naar een uitzicht punt. We konden helaas niets zien vanaf het uitzicht punt omdat het best wel mistig was. Het was best wel interessant maar ik realiseerde me wel dat ik wat dingen vergeten ben wat ik vorige twee jaar allemaal geleerd had.
De dag daarna waren we opweg naar Milford sound. We hadden gepland om daar een cruise te doen als het weer goed was. Enof het weer goed was! Het was super warm en het was allemaal helder. Het regent heel veel in Milford sound dus we hadden best wel geluk. Milford sound is bekend vanwege de watervallen, fjorden, wildlife en de natuur. De cruise was echt super mooi. We zagen zelf dolfijnen! Ik zat bij een doorkijk gat en kon ze heel dichtbij zien. Op de terugweg hebben nog een korte wandeling gedaan en zijn we nog gestopt bij een meer.
De laatste dag in Te Anau hebben we nog een lange wandeling gedaan. Die volgende dag zijn we van Te Anau weer terug gegaan naar Queenstown.
Weer terug in Queenstown zijn we naar Wanaka gereden om daar rond te kijken.
De enelaatste dag in Queenstown zijn we naar Cromwell gereden en rond gekeken. Op de terug weg waren we gestopt bij de eerste bungy in nieuw zeeland en hebben we daar gekeken. Haha ik ben eigenlijk toch wel blij dat ik geen bungy mag doen. :)

De laatste dag zijn we naar lake Moko gereden en hebben we er helemaal omheen gelopen. Dat was de laatste echte dag. De dag daarna vlogen we naar huis.
We hadden de hele vakantie echt heel veel geluk met het weer en heb er echt ontzettend veel van genoten.

Die woensdag kwamen we ’s avonds laat aan. Ik had donderdag om mijn spullen uit te pakken en om te relaxen. Vrijdag ging ik met James en de twee buur meisjes vissen. Ik heb twee snappers gevangen en een kawai. Na het vissen moest ik mijn spullen pakken omdat we naar het vakantie huisje gingen met een vriend van James en zijn familie. Het was echt heel leuk want daar waren ook twee ander meisjes een van 12 en een van 14. We hebben spelletjes gespeeld en body boarding gedaan in de zee. Het zee water was niet eens zo koud. Hun hebben echt een super gave vakantie huisje. Die van hun is echt recht aan het strand.

Die middag moest ik mijn spullen pakken voor een andere overnachting :)
We gingen met de vier andere studenten van STS en mijn area rep en haar familie naar haar vakantie huisje in Whakatane. ’s Avonds hadden we een BBQ en daarna hadden we buiten een spel gedaan. Later hebben we binnen nog een ander spel gedaan en voordat we naar bed gingen, gingen we nog voor een duik in de zee. :)

De volgende ochtend gingen we surfen :)
Echt super gaaf! Ik al eerder dit jaar een surf les gehad maar het lukte me niet om op te staan.
De eerst paar keren viel ik maar later ging het echt goed. Ik kan nu surfen zonder van het surf board te vallen!

We hadden nog een wandeling gedaan naar een klein strand. Daar hebben we nog zee sterren en een zee egel gezien.

Dat was mijn laatste dag van mijn laatste vakantie hier :(

Mensen beginnen al te vragen wanneer ik naar huis ga. Ik wil echt nog niet terug. Het is een beetje dubbel omdat het ook wel weer leuk is om familie en vrienden te zien maar ik vind het hier ook nog zo leuk.

Vorige woensdag en vorig weekend waren we in waihi beach.
Dit weekend waren we ook in Waihi beach en omdat Lucy en Alice allebei aan het logeren waren mocht ik een vriendin mee nemen. Ik had Camilla van Denemarken mee genomen. Zij is echt super aardig. We hebben een paar films gekeken en zijn nog naar buiten geweest in het donker. De sterren hier zijn echt zooo helder en mooi.
We zijn ook nog naar Orokawa bay gelopen.

Dit term ga ik parcour doen met Alice als een sport. Ik weet nog niet zo goed wat het is maar klinkt als iets nieuws.

Mijn opkomende weekenden zien er ook al vol uit :)
Ik ga dit weekend met alle exchange studenten van mijn school bij mijn international dean slapen. Ik heb daar echt zo veel zin in. Dat is van vrijdag op zondag. En de volgende dag ga ik met een Amerikaans meisje en met Camilla naar Rotorua om white water rafting te doen en de zorb. De zorb is dat je in een grote plastic gaat en dan word je naar beneden gerold :) En white water rafting is dat je in een boot zit en dan ga je naar beneden van een 7 meter hoge waterval :)
Super leuk!
Het eerste weekend van juni ga ik naar vriendin in Hastings en blijf ik daar voor een of twee nachten.
We gaan met school nog naar een muziek compotitie in rotorua voor twee dagen en overnachten daar waarschijnlijk ook :)
En we gaan nog met Graphics op een architecture trip naar Napier. Haha we gaan dan een architecture tour in de stad doen en ’s avonds naar de bios en op de terug weg gaan we naar de hot pools in Taupo :) Leukleuk. We gaan met de hele Graphics klas in de mini van. Het zijn maar 10 leerlingen en zie daar ook al echt naar uit.

We gaan ook nog een weekend naar Auckland. Mijn hostvader heeft tickets gekocht voor Lady Gaga. Crazy! Heb daar echt heel veel zin in.

Ik merk echt dat mijn Nederlands slecht begint te worden. Ik heb soms zelfs dat ik niet meer weet hoe je het uitspreekt en vooral hoe je het spelt. Ik denk dat vooral mijn spelling achteruit is gegaan en maak me toch wel een beetje zorgen voor volgend jaar als ik weer school heb.

Ik ben vast nog wel weer dingen vergeten maar dit waren alle highlights :)
Allemaal heel erg bedankt voor jullie kaartjes!

Liefs,
Esther

ps Ik ben al aan het kijken voor gastgezinnen of kamers in Leiden. Laat me even weten als je toevallig een gastgezin weet of dat er een goede kamer vrij komt. Een gastgezin is waarschijnlijk voor 6 á 12 maanden.

• 30 April 2012 - 16:59

Harmanda:

gefeliciteerd met je broer. Vandaag weer wat gemist hoor!!!! Muziek maken bij het Jannes en Weidesteyn. Vanavond gaan we even naar de hoofdstraat, daar is Balance, een band, wel gezellig met elkaar. Jij hebt weer vanalles gedaan hè, wordt wel saai volgend jaar zonder beach en vakantie huisjes enzo...beetje behelpen hier, hahaha. Veel plezier in your last term. Bye, bye.
    Dikke kus van ons allemaal!

• 01 Mei 2012 - 17:18

Opa Geert:

Dag lieve Esther, Wat heb jij veel te genieten, dat neemt niemand je meer af.Straks als je naar we hopen weer hier bent dan doe je goede dingen. Je gaan inzetten voor een zinvolle toekomst. En dat geeft, weet ik zeker, ook een heel goed gevoel. Gisteren vierde heel Nederland feest. Alles was rood wit blauw en oranje. De koningin en haar familie was in Rhenen en Veenendaal. het was bijzonder goed.
    We wensen je van harte veel goeds toe en sterkte . Knuffels enz. van opa en oma Geert en Riek.

• 01 Mei 2012 - 17:54

Roy Jonker :

heey haha je moet niks aan je haar doen is al goed genoeg zo haha ,

je hebt het mooi dru zo te lezen super dat je het daar zo naar je zin hebt

• 02 Mei 2012 - 06:25

Jannine:

Hallo Esther, lang niet van mij gehoord. Je verslagen volg ik altijd met veel belangstelling. Af en toe lees ik over plaatsen waar ik 18 jaar geleden ook geweest ben: Queenstown, Arrowtown, Taupo en de warmwaterbaden, ben ik ook nog in geweest. Dus ik kan me er wel iets bij voorstellen. Heel veel plezier nog, maar dat lukt je wel, als ik dat allemaal zo lees. Groeten van Ard en Jannine

• 05 Mei 2012 - 11:22

Emmie:

allemaal geweldig daar zeg, met je haar moet maar even wat oefenen met allerlei kapsels, Alice kan je vast wel een beetje helpen, make-up advies, naturel.

• 06 Mei 2012 - 11:31

Maroesjka:

Hoi Esther!

Wat doe jij toch weer veel leuke dingen, aahh niet normaal! Ik lees wel dat je er echt heel erg van geniet, goedzo! Dat is de bedoeling. En dat dubbele gevoel is logisch. Geniet er nog maar lekker van want voor je het weet gaat alles hier weer zijn normale gangetje! Ps Stoer dat je nu echt kan surfen, dat ga ik deze zomer ook proberen haha! Dikke kus

• 06 Mei 2012 - 16:26

Julia Dekker:

Heeej esther!

Echt super om dit weer te lezen!
    waihi beach is ook wel is op tv met beach patrol ofzo. echt mooi daar!
    super dat je kan surfen lijkt me echt gaaf,
    nou ik wens je nog heeeel veeel plezier daar geniet er van!
    je gaat nog heimwee krijgen als je weer in dit saaie land bent hihi.

Liefs xxx
    ps. ik vind je nederlands nog best goed hoor, heb niet echt fouten op gemerkt dus dat komt vast allemaal goed!

• 25 Juni 2012 - 10:38

Emmie:

Vul je blog nog een keer aan ' je hebt nog een weekje liefs Emmie:-)