More apple pie.

Door: estherkat

Blijf op de hoogte en volg Esther

11 September 2011 | Nieuw Zeeland, Tauranga

Hoi, lieve mensen.

Er is alweer veel gebeurd deze week.

Maandag was ik uitgenodigd om bij mijn area representatieve (Jane) te komen eten met 2 andere exchange die ook in Tauranga zitten met dezelfde organisatie. Een jongen uit Finland en een uit Frankrijk. Ik had er echt veel zin in want ik was best wel benieuwd hoe het met hun ging en hoe hun hostfamily was en ik had echt allemaal vragen. Het etentje was echt heel gezellig. Toen Jane het eten ging klaarmaken zijn we naar buitengegaan en hebben we trampoline gesprongen. Daarna zijn de twee jongens gaan tennissen en heb ik even wat dingen laten zien op de tramp. Haha want ik kan mezelf nu wel een professional noemen met trampoline als sport. (:

Ze had echt haar best gedaan want het zag er echt heel goed uit. Ik had het nog nooit eerder gehad. Dus was best wel benieuwd hoe het zou smaken.
Ik eet hier echt heel ander eten. Ze eten hier nooit geprakte aardappels en bieten. Of stamppot. Ik ga mijn kooktalenten dus even laten zien hier. (: Nouja, ik ga het proberen. Mijn appeltaart was echt heel goed gelukt, misschien dat ik toch wel een klein beetje een kooktalent heb. (:

Om weer terug te komen op het etentje…….
Ze schepte voor iedereen echt heel veel op. Echt gewoon een berg eten.
En toen ik het probeerde was het echt niet lekker. Ik kon er niets aan doen het was gewoon niet mijn smaak. Ze had noedels gekookt en op een schaal gelegd met sla en iets van vlees erdoorheen met een echt niet lekkere dressing. Ik heb de helft opgegeten (en natuurlijk het vlees) en daarna zei ik dat ik genoeg had gehad. De jongen van Finland heeft echt super veel gegeten. Echt woooow. Hij bleef maar opscheppen. Het leek wel een beetje op wat Rob altijd eet alleen was het echt het dubbele.
Het was echt heel gezellig aan tafel. We hebben echt heel veel gepraat en gelachen.
Na het eten werd ons allerlei dingen verteld over hoe we ons moesten gedragen en wat onze host families van ons verwachten. Ze vroeg ook hoe het met ons en onze host family ging. We moeten elke maand onze area representatieve zien. Dat is gewoon voor de zekerheid. Hoe het met ons gaat en met ons host family als er dan problemen zijn dan kunnen we bij haar terecht.
Jane vertelde ons dat ze ons ook mee gaat nemen naar hun vakantie huisje waar ze ons gaat leren surfen. Leuk!!

Dinsdags had ik na school cycling. Dat was deze keer best wel zwaar. Ik heb geprobeerd om een berg/heuvel op te komen en dat ging best wel goed. Ik heb het laatste stukje gelopen omdat ik geen kracht meer had. Toen ik boven was, was het echt zo mooi! Ik was helemaal trots op mezelf dat ik die berg bijna op was gekomen. (Van een berg af fietsen is trouwens veel leuker dan er tegenop fietsen.)

Na cycling moest ik snel een douche nemen en warm eten. Dat heb ik allemaal in 10 min. gedaan. (Ik blijf mezelf verbazen.)
Er was solo performance evening. Iedereen uit mijn muziek klas moest 2 nummers voorbereiden en daar waren ze al mee bezig toen ik hier begon met school. Ik was dus best wel benieuwd hoe iedereen het deed. En een beetje interesse in mijn mede klasgenoten is natuurlijk altijd goed. Er waren echt een paar hele goede bij.

Woensdag had ik weer schoolband. Hahaha dat was echt heel grappig.
’s Ochtends had ik mijn privé les en na mij zijn er 3 andere saxen. Ze waren er deze keer eerder dan normaal en toen ik klaar was kreeg ik een applaus. (: Dat was leuk. ’S Middags had ik schoolband en toen zei een van die 3 jongens; Als ik ouder ben dan ga ik ook jou instrument spelen. Aaaaah dat was echt lief.

Donderdags had ik weer trampoline. Dat was gewoon weer leuk. En dat gaat steeds beter. Ik merk dat ik steeds meer kracht heb.

Vrijdag werd ik gevraagd voor een ander jazz band. Cool! Dat is voor de performing arts night in oktober. Dat is een avond op school met allemaal muziek en drama. Heb er dus best wel zin in. Er is ook een ander orkest/band, ik dacht dat het een bigband was, die vroegen of ik bij hun wou spelen. Ja natuurlijk! Alleen daar heb ik nog geen contact mee gehad dus ik weet niet hoe en wat. Maar dat lijkt me natuurlijk ook super leuk.

Na schooltijd ben ik naar Alice (van school) gegaan. Ze hadden me uitgenodigd voor avondeten. Ik had voorgesteld om appeltaart als dessert te maken. (:
We moesten voor elf mensen dessert maken dus hadden we besloten om 3 kleine appeltaarten te maken. Dat zou wel genoeg zijn. (Uiteindelijk hadden we 1.5 over.) We hebben echt super veel appels geschild.
Ze hadden ook andere mensen uitgenodigd om bij hun te komen eten. Echt heel leuk want die kinderen van hun zitten bij mij op school en een daarvan zit in mijn jaar en in mijn muziek klas. Ze hadden het etentje georganiseerd omdat de moeder van het andere gezin jarig was. Ik had als klein cadeautje stroopwafels gekocht. Lekker origineel, appeltaart en stroopwafels.
Ik had ook wat stroopwafels op school uitgedeeld. Niemand kende het. Oke, bijna niemand dan, er waren een paar mensen waarvan de ouders Nederlands zijn dus die kennen het wel. Er zijn hier best wel wat emigranten.

Na het eten hebben we de opening van de rugby world cup gekeken. Het is hier echt heel erg populair. Iedereen is in het zwart en overal zie je vlaggen met All blacks erop. Ze zijn precies hetzelfde als Nederland met voetbal.
De opening was echt cool. Allemaal vuurwerk en een grote show.

Het was echt een gezellige avond we hebben echt heel veel gelachen.

De appeltaart was trouwens erg lekker. We hebben het gegeten met jelly bean ice cream. Lekkere combi. :)
Had ik al verteld dat ze hier echt heel veel verschillende smaken ijs hebben. De holipoki is mijn favo.

Zaterdag hadden we afgesproken om te gaan paintballen met een paar exchange students. Daar had ik echt heel veel zin in. We zouden eerst met 9 mensen gaan paintballen maar uiteindelijk waren we maar met 5. No problem want we hebben echt heel veel plezier gehad. Ik ben twee keer geraakt op mijn helm. En één keer daarvan was op het gedeelte bij mijn mond. Ik had net mijn mond open toen ik geraakt werd en alles ging tussen de gaatjes door. Dat ging best wel hard want mijn mond was helemaal aan het tintelen. Uiteindelijk had ik al dat verf lekker in mijn mond zitten. Hmmm………Heerlijk.

Na paintballen ben ik met Amana nog even de stad in geweest. We hadden niet de tijd in de gaten gehouden en uiteindelijk waren we te laat om nog een bus naar huis te nemen. (De bussen stoppen hier rond 5/6 uur.) Oeps.
Ik had echt geen idee hoe ik thuis moest komen. Gelukkig belde de host vader van Amana en vroeg of hij ons op kon halen. (Mijn redding in nood.)

’S avonds hebben we met alle buren spotlight gespeeld. Dat is een soort van verstoppetje in het donker. Je moet dan proberen om mensen te vinden met een zaklamp.

Na spotlight hebben we nog even rugby gekeken. (:
Mijn host vader kijkt bijna alle wedstrijden. Ik ben nu ook tussendoor een wedstrijd aan het kijken. (:

Vandaag (zondag) Zijn wee voor het eerst naar de kerk gegaan. Naar een katholieke kerk. Dat is heel anders dan wat ik gewend ben. Daarna hebben we gegeten in een Frans restaurant. Lekker.
Het is de hele dag al aan het regen. Perfect weer om alle mails te zenden en dingen te doen waar ik normaal geen tijd voor heb.

Dat was het dan weer.

Liefs,
Esther

• 11 September 2011 - 08:17

wauw, echt heel sexy!
    hihi

• 11 September 2011 - 08:19

Lieke:

stoooer!! al je foto's zien er echt weer superleuk uit !!!

• 11 September 2011 - 08:20

Lieke:

okeee, ik dacht dat mijn vorige twee reacties op 2 foto's waren, maar ik zie nu dat ze op je hele reisverslag zijn :$
    sorryyy :$
    maar nogmaals: klinkt en ziet er super leuk uit!
    dikke kus!

• 11 September 2011 - 16:36

Harmanda:

hoi hoi,
    Grappig joh, bij ons in de krant stond er, gister volgens mij, een stuk over de opening van jullie rugby wedstrijd, een soort vraag/ antwoord "spel" over wie de beste is, ze hadden het over de Nieuw Zeelandse wedstrijden, dus zal het dezelfde geweest zijn, lollig hè....
    En je hebt dus weer een productief weekje gehad, veel eten, sporten en musiceren. Wij hebben gisteren een BBQ van Wilhelmina gehad, gezellig, maar er waren niet zoveel mensen dat was wel jammer, en jij was er niet, ook jammer.
    We zullen je binnenkort even weer post sturen, om je aaaaaallllles van hier te vertelln, doeg en liefs, Mente, Emiek, Julia en ik.

• 13 September 2011 - 13:31

Luuk:

fantastisch mooi uniform echt mooie schoenen en hebben de jongens een pak

• 13 September 2011 - 13:31

Luuk:

fantastisch mooi uniform echt mooie schoenen en hebben de jongens een pak

• 13 September 2011 - 13:33

Emmie:

Fijn dat je ervaring op doet met koken...........................handig voor next year

• 18 September 2011 - 19:45

Oma :

Essie ,dus je bent aan het oefenen met appeltaarten bakken.

Essie, dus je bent aan het oefenen om appeltaarten te bakken. Wil je beter worden dan Opa? Doe je best.
    Liefs van ons en een dikke kus